Det starkaste draget i repris! (parti 6)

Så här skrev Ingemar Johansson (1945 – 2014) för ca 10 år sedan om sitt starkaste drag:
Mellan 17 och 40 års ålder spelade jag nästan inget schack alls, och nu fyllda 60 har jag i stort sett hållit mig ifrån pjäserna sedan någon månad in på det nya årtusendet. Har jag spelat några bra drag så minns jag dem knappt, eller rättare: vid kontroll visar det sig att dragen inte var så märkliga.

Ingemar som vit vid draget

Det kanske inte heller det starkaste drag är som jag redovisar nedan, men i vart fall är det förknippat med roliga minnen. Först och främst från KM 1990 som var ganska lyckat för min del med vinstpartier mot spelare som vanligtvis var mig överlägsna – Hans Sandqvist, Ingvar Gummesson och Jan Wettfors. Jag förlorade förstås en del också och min slutplacering i turneringen har jag alldeles glömt bort.

Men jag minns därtill gärna remipartiet mot klubbens nestor, den gamle mästerspelaren Ragnar Gustavsson, som född 1907 hade varit medlem i SKK alltsedan begynnelsen. Det finns en artikel om honom på hemsidan och det är värt att notera att han faktiskt behöll en ansenlig spelstyrka genom åren.

Spela igenom partiet här nedan.

I dagsläget (år 2023) och nästan 20 år från starten finns följande 7 partier/partiställningar i basen” det starkaste draget”.

Anders Wengholm – Ingvar Carlsson
Kent Jägerflod – Håkan Rothen
Harry Svenn – Ove Kinnmark
Lars Madebrink- N.N
Tom Wedberg – Bengt Svensson
Ingemar Johansson – Ragnar Gustavsson
Peter Bjarnehag – Magnus Eriksson

Tillbaka till startsidan >