Första numret av Schack-Kamraten 1973

Första numret av Schack-Kamraten kom ut som en julklapp till medlemmarna 1973. Ett redaktionellt jättearbete gjordes av Leif Iweborg. Han refererade med stor inlevelse både från Triangeln och KM. Under rubriken ”I blickpunkten” skrev Leif också om det sovjetiska mästerskapet.

Omslagssidan (sid 1) var i orange-röd färg och gick inte att på den tiden skanna in, allt enligt framlidne tryckerimästaren Per-Åke Björlin. (Se det handskrivna meddelandet till Ingvar Andreasson på omslagsidan.) SKK:s webredaktion har därför tagit sig friheten att skapa en egen förstasida. Finns det någon som har kvar orginalet så hör gärna av er!

I detta debutnummer lyfte vi bl.a. på hatten för Jolanta Dahlin som blev svensk mästare för damer på sommaren i Bollnäs. Eric Jonsson fyllde 70 år och Matti Svenn vann KM. I klubbens KM-tävling deltog hela 59 spelare i sex olika klasser! Rankinglistan toppades av Sven-Göran Malmgren. Kamraterna hade tre lag i allsvenska seriesystemet. Anna Iweborg skrev ett kåseri om en schackänklings vedermödor under rubriken uppgivet.

På hemsidan under menyn Kamraterna 100 år! finns fler inskannade Schack-Kamraten. Målsättningen är att alla nummer ska finnas på webben.

Schack-Kamraten första numret 1973
Tillbaka till startsidan >