Lag 1

Superettan

Kamraterna missade Elitserien med oerhört liten marginal. Efter den snöpliga (men inte orättvisa) förlusten mot Uppsala i går tog sig laget (som för första gången i år var helt ordinarie) i dag samman och slog erkänt svåra Rockaden Umeå med 4,5-3,5 . Men för att Kamraterna skulle ta den viktiga andra Elitserieplatsen krävdes också att Uppsala  skulle slå Malmö AS. Nu lyckades Malmös Anders Nilsson vinna det sista partiet i den matchen och därmed rädda matchen till oavgjort för deras del, vilket räckte till spel i elitserien för första gången (är det väl).

I Kamratlaget har vi haft följande ordentliga poängplockare under säsongen: Lars Madebrink 6,5 av 7, Tom Borvander 6,5/9, Bengt Svensson 5,5/9 och Gösta Svenn 5/6.  Övriga har krigat på trots mycket motflyt, undantagen Amir Mohammadi som tagit 2/2, och som förstås hade varit med i fler matcher om  inte arbetet ställt hinder.

Från Kamraternas håll gratulerar vi Umeå och Malmö till framgångarna i denna oerhört jämna superetta och får själva se fram mot nya möten mot svåra motståndare som Västerås, Burgsvik, Uppsala, Norrköping, Växjö med flera lag.

superettan1516

Resultat superettan.


 

I gårdagens bortamatch i rond 4 av Superettan förlorade Kamraterna med hela 6-2 mot Malmö AS. Så stora siffror kan man normalt inte bortförklara. Men på den inte alltför tunga tågresan hem och med de subjektivaste av subjektiva analyser av lagets partier så kom vi fram till att vi trots allt kunde ha vunnit  matchen om schackgudinna Caissa hade varit oss nådig… Men vi har väl genom åren fått stor del av hennes barmhärtighet, om vi nu ska vara riktigt objektiva. Bengt Svensson var den enda som vann sitt parti och remier stod Gösta Svenn och Jesper Hamark för.

bw tj
Bengt Svensson – Thomas Johansson
Foto:
Piotr Stasiak, Malmö AS

bjh

Jesper hade dock möjlighet till att spela på de svarta fälten med följande: 21. – Tf2 med förhoppningen 22.Dxf2? (Datorn föreslår 22. h3 Lh5 23. g4 T8 f3 25. Dxf2) 22.Txf2 23.Kxf2 Db6+ 24.Kg3 De3+ 25.Kxg4 h5+ 26.Kxh5 Df4 och g6-matten går inte att förhindra. I stället spelade Jesper det långa damdraget 21. – Da6 och fick bevisa att han hade komp för bonden.

Fler bilder och matchreferat finns på Malmö AS sida.


 

Näs svartfätarn vaknar…

(Kungsindiskt firade triumfer för Kamratspelarna under Superettans sammandrag i Lund. I följande parti var det Gösta Svenn som i mötet mot Västerås II fick fart på svartfältslöparen. Klicka i notationen för att spela igenom partiet med bräde för att se hur det gick till)

Gösta Svenn


En fin postionell historia

(Klicka i notationen för att spela igenom partiet med bräde)

Gösta Svenn


Kungsindiskt firade triumfer


Flygande start för förstalaget

I superettans inledande sammandrag i Lund fick förstalaget en flygande start. Två av fullpoängarna, Gösta och Tom visade hur kungsindiskt skall spelas. Och en annan fullpoängare, Lars Madebrink visade också han hur en slipsten skall dras. Mer om detta i en kommande artikel.

SK Kamraterna I leder nu serien en matchpoäng före Rockaden Umeå och Uppsala. I nästa rond 16/1 möter vi Malmö AS borta.

Inför det viktiga mötet i rond 3 ”ser det bra ut” innan matchstart.
serbraut
Det visar sig att förstalaget numera till 100% bär glasögon varför det innan matchen mot Schack-08 fick bli en gruppbild av det annorlunda slaget. Nästa sponsor: synsam – ja tack!