Carl Schlechter 1874-1918 (repris från 2006)

Under rubriken ”Vem var Carl Schlecter” skrev Kamraternas Ingemar Johansson år 2006 bl.a. så här om mannen som nästan blev världsmästare och vad som hände i det 10:e och sista VM-partiet:
”Varför betedde sig Schlechter på det här viset? Det är en fråga som schackvärlden har ställt sig i snart hundra år. Svaren har varierat alltifrån att hans eget hedersbegrepp förbjöd honom att avsiktligt spela på remi i en match som gällde så mycket till att han i själva verket var tvungen att vinna med två poäng för att bli världsmästare.”
Vi får också i artikeln veta något om människan Carl Sclechter och det går att spela igenom partier direkt på sidan. Dessutom efterlyser Ingemar också att: ”någon borde faktiskt gå igenom den här matchen och ge ut den i bokform på nytt.” 

Kamraternas webbredaktion håller för närvarande på att uppdatera artiklar från 1998-2014 som tidigare varit publicerade på Kamraternas gamla hemsida. Det är väldigt många artiklar som Kamraternas medlemmar bidragit med genom åren! För närvarande finns artikellänkar bakåt till år 2006.
(Artiklar finns under fliken – Kamraterna 100 år här ovanför).

Mycket nöje med förnyad läsning!

Tillbaka till startsidan >