Schack-Kamraten 1976 nr 1

Schack-Kamraten 1976/1 var första numret av 3, årgång 1976, som trycktes. Det är enda gången det har hänt. Vi lyfte på hatten för Michael Andersson som vann junior-DM, blev delad etta i klubbmästerskapet och tvåa i J-SM-finalen. Michael skrev om finalen. Uno Elofsson skrev ett SM-referat under rubriken ”Resultat av Schack-SM – ungdomarna triumferade”. Jolanta Dahlin var en halva från IM-inteckning. Vi kallade till vårmöte den 13 februari. Kassör Per-Åke Björlin skrev bl.a. under rubriken ”Ekonomifinansiering” att ett sätt att lösa ekonomin är att höja medlemsavgifterna för seniorerna till 50 kr eftersom ingen ville sitta och ta emot entréavgifterna.
KM blev ett hårt dött lopp mellan Ulf Nyberg och Michael Andersson, 32 spelare deltog. Mästare B vanns delat av Lennart Nåmark och Josef Brodin och klass 1 av Jan Eriksson. Tabeller finns.
Matti Svenn vann Snabb-DM för andra året i rad. Han kommenterade också praktiska slutspel. Ulf Nyberg höll i studiesidan  och en partiavdelning finns också. Numret innehöll också flera annonser, störst var annonsen från klädbutiken Katz.

Schack-Kamraten 1976/1

På hemsidan under menyn Kamraterna 100 år! finns fler inskannade nummer av Schack-Kamraten. Målsättningen är att alla nummer sedan 1973 ska finnas på webben.

Tillbaka till startsidan >