Schack-Kamraten 1980 nr 2

I Schack-Kamraten 1980/2 skrev Gösta Svenn på Olivettin om vår 60-åriga jubileumsturnering. 68 spelare deltog. Kamratspelarna höll sig väl framme, Bengt Svensson vann före Ingvar Andreasson.
Trycksvärtan  i artikeln om Schack i det gröna är suddig, alltså inget fel på inskanningen. Signaturen Räp konstaterade att Kamraterna hade vunnit Triangeln om styrelsens förslag till de andra klubbarna (Manhem och Lundby) om att minska tävlingen till att sträcka sig över 40 bord ( i stället för 50) hade godtagits.
Sven-Göran Malmgren visade fler schackproblem av Bertil Gedda. Ingvar Gummesson skrev om sitt bästa korrparti.
Kamraternas gästskribent Lars Madebrink skrev en längre artikel om en resa till England som han och Ingvar Andreasson gjorde.
33 spelare deltog i KM som vanns av Matti Svenn. Ola Westerlund blev ny Kamrat och kommenterade 2 av sina SM- partier. Matti Svenn skrev om friska vindar i Gausdal, där han, Gösta Svenn och Kent Jägerflod deltog.  Ulf Nyberg skrev om obanade stigar. I ett korrparti uppstod – 3 lätta pjäser (L+L+S) mot torn som Ulf lyckades vinna. Ulf höll även i studiespalten.
Många kommenterade partier från bl.a. jubileumsturnering, KM, allsvenskan, triangeln och SM m.m. finns i detta nummer.

Schack-Kamraten 1980/2

På hemsidan under menyn Kamraterna 100 år! finns fler inskannade nummer av Schack-Kamraten. Målsättningen är att alla nummer sedan 1973 ska finnas på webben.

Tillbaka till startsidan >