Schack-Kamraten 1986 nr 1 och 2

Kamrater!
Som ett led i Kamraternas 100 åriga jubileum kommer alla nummer av Schack-Kamraten sedan starten 1973 att skannas in av SKK:s webredaktion. På hemsidan kommer det kontinuerligt att meddelas när ett nytt nummer är färdig för läsning. Samtliga inskannade årgångar kommer så småningom att finnas under huvudmenyn Kamraterna 100 år!

I nummer 1986/1 lyfte vi på hatten för distriktsmästaren Bertil Westin. Hans Friberg vann Schacknytts Elo-turnering. Samtliga Kamratlag hade en motig säsong. Schackskolan fångade juniorernas ögonblick på bild. Lars-Erik Johansson porträtterades av Gösta Svenn och brodern Olli Svenn analyserade ett insiktsfullt avbrott mot Magnus Carlhammar. Ett utdrag ur Scackpsykologi av Nikolai Krogius fanns också med.

I nummer 1986/2 lyfte vi bl.a. på hatten för Ingvar Andreasson som vann mästarklassen på SM och som också blev årets klubbmästare. Fyra (av 5 ) Kamratlag öppnade seriespelet  starkt. Manhem 1+2 och Kamraterna möttes i en turnering i det Gröna fältets schack! Hans Svedberg vann snabb-KM. Eero Kuparinen porträtterades. Gösta Svenn satte Expressens storljugande Erik Hörnfeldt i blickpunkten. Lars-Erik Johansson skrev en insiktsfull artikel om vad som krävs föra att trivas, att ha roligt. Partiavdelningen var välfylld med kommenterade partier av bl.a. Ingvar Andreasson, Gösta Svenn och Bengt Svensson.

1986/2
Tillbaka till startsidan >