Per-Åke Björlin har avlidit

Under långfredagen nåddes vi av sorgebudet att vår hedersmedlem Per-Åke Björlin har avlidit efter en kortare tids sjukdom i en ålder av 83 år. Kamraterna har därmed mist en eldsjäl av stora mått som under årens lopp uträttat ett otroligt arbetet för vår klubb. I denna svåra stund går våra tankar till hans närmast anhöriga. Så här minns vi Per-Åke i korthet:


Per-Åke har funnits i Kamraterna sedan urminnes tider, han gick med i klubben nån gång 1958-59. I klubben skötte han bl.a. den tunga kassörsposten med bravur i ett oändligt antal år. Som lagledare i förstalaget minns jag att han var en perfekt kassör som alltid hade klubbens bästa för ögonen.

Ett av Per-Åkes största bidrag till klubben och klubbens historieskrivning var hans idoga arbete med klubbtidningen SchackKamraten och Kamraternas småskriftserie (bl.a. ”Eric Jonsson, en kamrat”). Det var han som såg till att dessa skrifter kunde tryckas och distribueras till medlemmarna. Därmed kunde alla dessa fantastiska artiklar och berättelser samlas och publiceras. På senare år passade Per-Åke dessutom på att för webbredaktionen räkning renskriva ”Jubileumskriften 30 år ” (som endast gavs ut i 5 tryckta exemplar 1950) för att fylla ut vår historia.

Hans egna schackliga äventyr i klubben klingande av i takt med stigande ålder. Däremot deltog han i individuella tävlingar hos Göteborgs Schackveteraner. Men när klubben våren 2016 arrangerade tävlingen ”Ingemars minne” på legendariska Annedalsgården kom han tillbaka ännu en gång. Senare samma säsong avslutade han den aktiva karriären i Kamraterna med att delta i två lagmatcher.

Matti/Styrelsen

Tillbaka till startsidan >