Dan Hallesten avliden

Danne, har gått bort. Jag minns Danne som en som alltid var med i styrelsen i Kamraterna, antingen var han ordförande, kassör eller ungdomsansvarig. Han ordnade också mycket med KM och lagmatcherna. Hans bohemiska inställning till det praktiska styrelsearbetet kanske inte alltid var det smidigaste sättet att nå fram med sitt budskap. Men faktum är att han  uträttade många goda saker för klubben men sin stora entusiasm och vilja.

Till Kamraterna kom Danne någon gång på 1990-talet (tror jag) från numera avdomnade AK-77:s schacksektion.  De sista åren engagerade han sig i ungdomsarbete i Östra Göteborg. Han hoppades att Kamraterna skulle kunna ha en ungdomsfilial ute i de östra förorterna. Tanken var att lotsa in nya medlemmar till klubben därifrån.

Som schackspelare var Danne egentligen alltför rastlös och okoncentrerad. Men bitvis kunde han ibland spela på betydligt högre höjder än vad hans rankingtal antydde. Särskilt när det luktade angrepp. Danne blev 63 år.

Matti

Under Göteborgs schackförbunds
75-års- jubileumsturnering 1989.
Sittande Gunnar Johansson (då Manhem) , Dan Hallesten (då AK-77) och Raul Abrahamsson.

 

 

 

Tillbaka till startsidan >