Rune Torstensson har avlidit

Rune på Lusseblixten häromåret
Rune i KM 2016

Ibland vänder livet väldigt snabbt. Det är  med  stor smärta som Kamraternas webbredaktion nås av sorgebudet att vår mångårige medlem Rune Torstensson i all hast har dött.

Nyss var Rune på Pärlan och spelade rond 4 i KM, nyss var han turneringsledare i Göteborgs Schackveteraner och ganska nyss grattades Rune på sin 75-årsdag av klubben och Veteranerna. Och nu finns han inte bland oss mer. Efter en kort tids sjukdom avled Rune den 8 november, 77 år gammal.

I klubben har Rune de senaste åren i huvudsak ägnat sig åt att spela schack men innan dess har han varit både kassör och sekreterare i klubben.  Som schackspelare var Rune en klurig gubbe att möta, han riktade ofta in sitt spel mot motståndarens kung, det har undertecknad erfarit flera gånger. När Rune fick lukt på kungen då var han obeveklig.

Rune var aldrig en man av högljudda och stora ord utan föredrog att jobba och finnas till i det i det tysta.  Men när han sa något då lyssnade man, för Rune hade stor praktisk erfarenhet av klubbarbete och han hade framförallt koll.

På senare år var han i flera år sekreterare och oerhört omtyckt turneringsledare i Göteborgs Schackveteraner.

Det finns medlemmar i klubben som man fått för sig alltid funnits där, en av dom var Rune. Det känns oerhört tomt utan honom.

Webbredaktionen/ Matti

 

Tillbaka till startsidan >