Ingvar Andréasson om Malta Open 2015

Hotell Imperial
Hotell Imperial spelplatsen
En rapport från kapten Morgan och lilla skeppskatten Missis Jones
Lufthansas kabinpersonal gick ut i strejk, vilket medförde att paret Andréasson från Göteborg lyfte ett par dagar senare än beräknat.  Dock anlände de en dag innan turneringsstart, vilket man alltid bör göra!  Årets turnering hade svällt en aning, nu till cirka 200 deltagare, varav ett 30 tal soltörstande svenskar (!).
Turneringen använder ett s.k. bye-system som  innebär en spelfri rond mot en halv poäng, dock inte i sista ronden. Det är ett koncept som gillas av äldre spelare med resesällskap…..
De tre främsta pristagarna utnyttjade inte detta.
Svenskarnas resultat var klart godkänt med Andréasson och Ahlander 7 poäng. Brzezinski, Ekström och Ängskog 6,5 poäng. Ett extra plus för Adam Brzezinski som spelade remi mot GM Gundavaa, GM Petrov och remi mot IM Ekström samt en vinst i sista ronden mot IM Johansson!

Det finns naturligtvis mycket att berätta om Malta och dess invånare; en sak är säker: de har humor och om du inte tror mig…..fråga skeppskatten Missis Jones!

Missis Jones
Missis Jones sekundant och skeppskatt
tankepaus
Äntligen Tankepaus!
Interiörbild
Här kan man ha träningsläger…
Inomhus
Dan efter

Till sist två partiställningar och ett parti med Kamratspelaren Ingvar Andréasson (Klicka i notationen för att följa partierna):

Tillbaka till startsidan >