Leif Svensson debuterar som romanförfattare

Leif Svensson roman nanda
Nanda av Leif Svensson

Den kommer ur pressarna nästa månad och säljs på ” Litenupplaga.se” f.o.m 15/12. Lite billigare blir det om jag tar med till klubben.

En liten men viktig roll spelar faktiskt två schackspelande äldre gentlemän i ett avsnitt…

Boken om Nanda är en berättelse med stark verklighetsanknytning. Den tar sin början vid förra sekelskiftet. En ung Nanda lämnar Öland och livet som piga, för Stockholm och arbete på hotell. Men mycket snart går hon till sjöss. Vi får följa henne som ångbåtskokerska runt om ett förkrigseuropa men också ute på ett farofyllt Nordsjön under första världskriget. Men utsattheten som ensam kvinna i en mansvärld och svårigheterna, att som ensamstående hantera moderskapets problem, präglar också det, som läsaren får möta. I romanens form har vävts en historia med inslag av arkivens fakta, fiktion och en ung pojkes ensamtid med sin mormor.

Leif Svenson
Leif Svensson

Något om Leif :

Leif Svensson är född 1940 och debuterar med denna roman. Han har arbetat i 40 år som sjuksköterska. Han är aktiv schackspelare och medverkade i 15 år med daglig schackspalt i Borås Tidning, där han på 70-talet även skrev dagsverser under pseudonymen «Särimner».

 

 

Tillbaka till startsidan >