Ingvar Andreasson vann Ingemar Johanssons minne

Turneringen spelades på Annedalsgårdens knarrande golv, där SK Kamraterna, Göteborg – 1961-1974 – hade sin spellokal.  32 spelare kom slutligen till start. Hemmapelarna lade beslag på de tre första platserna, där speciellt Ingvar Andreasson övertygade genom att notera fenomenala sju raka vinster! Han distanserade därmed tvåan Bengt Svensson med 1,5 poäng. Betydligt hårdare var kampen om tredjeplatsen, där särskiljningen gav denna ordningsföljd för 5-poängarna: trea Gösta Svenn, fyra Johan Hultin (Manhem), femma Sven Svensson (Borås) och sexa Mario Ruiz-Garcia (Malmö AS). För övriga resultat se resultatlistan.

Tävlingen inleddes med att Kamraternas Ulf Nyberg berättade kort om Ingemar Johansson och Annedalsgårdens schackliga historia. Särskilt förvånande var det att man på denna något begränsade yta på  1960-talet spelade 50-mannamatcher, alltså totalt hundra spelare! Och att det på den tiden var tillåtet att röka i spellokalen…

I Ingemar Johanssons anda genomfördes tävlingen på ett sportsligt och avslappnat sätt. Vilket bland andra sonen Manne Sandström och nära vännen Lars Grahn kunde notera.

Till slut ett stort tack till alla ni som hjälpte till med turneringen på ett eller annat sätt. Speciellt tack till allt-i-allon Ulf Nyberg och fikachefen Katarina Ledin!

Matti Svenn

 

vinnarna
Pristagarna från vänster: Lars Madebrink (v1), Anders Kleimark (r1), Harald Hammarström (r2), Leonardo Aira (j), Gösta Svenn (3), Ingvar Andreasson (1), Bengt Svensson (2), Johan Hultin (4) och Christer Olesen (v2).

 

finalpartier
Sista rondenmöten
Kamraternas Nils ledin spelar finalparti
Kamraternas Nils Ledin spelar final i juniorklassen
Lars Grahn v Manne Sandström
Och förstås måste Lars Grahn och Manne Sandström mötas!
toppmöten r 6
Toppmöten i rond 6. Till vänster ledaren av Ingemars Minne Ingvar Andreasson.
rondpaus
Samtal mellan rond 4 och 5.
analys
Analys efter rond 4
Kamratspelare toppa eftr r3
Fullpoängarna Ingvar Andreasson t.v. mot Gösta Svenn. Bakom t.v. Bengt Svensson mot Lars Madebrink möts i rond 4.

 

Vy spelarna rond 1
Vy över spelarna i spellokalen till rond 1.
Lars grahn
Vännen Lars Grahn
manne s 1
Ingemars son Manne Sandström

Gösta Svenn: Snapshot från Ingemar Johanssons minne

 

 

Tillbaka till startsidan >